Este o prelucrare extrem de precisa care poate fi facut numai pe materiale conductoare. Din pacate in Romania procedeul si avantajele nu sint foarte bine cunoscute. In principiu se prelucreaza metale dure gata tratate si se obtin elemente pentru stante in general. Parti active cu precizii curente de+/- 0.006mm cu colturi ascutite sau cu raze de 0.25mm . Despre masini, fir, rasina, etc va puteti informa pe acest thread.
E clar . Exact ca prin toate firmele pe unde am umblat. Aaaa....noua nu ne trebuie asa ceva vrem freze , strunguri ,prese...sa facem zgomot si span ca asa se vede ca se lucreza...nu vrem o masina care s-o programezi si sa lucreze 24/7 in 90% din timp fara operator si sa scoata banii pentru a plati frezele si strungurile.

)) E greu cu tehnologia asta la Romani.
(04-07-2010 11:40 AM)telonic2006 Scris: [ -> ]E clar . Exact ca prin toate firmele pe unde am umblat. Aaaa....noua nu ne trebuie asa ceva vrem freze , strunguri ,prese...sa facem zgomot si span ca asa se vede ca se lucreza...nu vrem o masina care s-o programezi si sa lucreze 24/7 in 90% din timp fara operator si sa scoata banii pentru a plati frezele si strungurile.
Pai lasa-i pe ei sa faca un canal de pana interior pe strung sau pe centru de prelucrare

(04-07-2010 02:49 PM)Silver Scris: [ -> ] (04-07-2010 11:40 AM)telonic2006 Scris: [ -> ]E clar . Exact ca prin toate firmele pe unde am umblat. Aaaa....noua nu ne trebuie asa ceva vrem freze , strunguri ,prese...sa facem zgomot si span ca asa se vede ca se lucreza...nu vrem o masina care s-o programezi si sa lucreze 24/7 in 90% din timp fara operator si sa scoata banii pentru a plati frezele si strungurile.
Pai lasa-i pe ei sa faca un canal de pana interior pe strung sau pe centru de prelucrare 
Asta inca n-ar fi mare lucru ca-l pune pe morteza...da' ce te faci cind e tratat materiaul sau cind trebuie sa fac niste canale de antrenare...cu raze precise si concentrice cu exteriorul ....Dar asta e greu de priceput...Ca sa nu mai vorbim ca daca iei sa executi o stanta complexa poti sa iei o poala de bani pe ea.
(04-07-2010 03:44 PM)telonic2006 Scris: [ -> ] (04-07-2010 02:49 PM)Silver Scris: [ -> ] (04-07-2010 11:40 AM)telonic2006 Scris: [ -> ]E clar . Exact ca prin toate firmele pe unde am umblat. Aaaa....noua nu ne trebuie asa ceva vrem freze , strunguri ,prese...sa facem zgomot si span ca asa se vede ca se lucreza...nu vrem o masina care s-o programezi si sa lucreze 24/7 in 90% din timp fara operator si sa scoata banii pentru a plati frezele si strungurile.
Asta inca n-ar fi mare lucru ca-l pune pe morteza...da' ce te faci cind e tratat materiaul sau cind trebuie sa fac niste canale de antrenare...cu raze precise si concentrice cu exteriorul ....Dar asta e greu de priceput...Ca sa nu mai vorbim ca daca iei sa executi o stanta complexa poti sa iei o poala de bani pe ea.
Eventual...cei care doresc asemenea prelucrari pentru elemente active de stante, sau alte piese care necesita prelucrare pe fir sau prelucrari combinate fir si centru vertical se pot adresa aici sau pe e-mail telonix@yahoo.com
(04-08-2010 12:34 PM)telonic2006 Scris: [ -> ]Eventual...cei care doresc asemenea prelucrari pentru elemente active de stante, sau alte piese care necesita prelucrare pe fir sau prelucrari combinate fir si centru vertical se pot adresa aici sau pe e-mail telonix@yahoo.com
De acum exista sub-forumul
Reclama unde pot fi postate anunturi de acest gen.
Mersi.
(04-14-2010 08:09 AM)Tudor Scris: [ -> ] (04-08-2010 12:34 PM)telonic2006 Scris: [ -> ]Eventual...cei care doresc asemenea prelucrari pentru elemente active de stante, sau alte piese care necesita prelucrare pe fir sau prelucrari combinate fir si centru vertical se pot adresa aici sau pe e-mail telonix@yahoo.com
De acum exista sub-forumul Reclama unde pot fi postate anuntulri de acest gen.
Mersi.
Scuze. Nu mai fac!

Dar de multe ori esti pus in situatia sa faci ceva si nu se poate exact pt ca nu poti sa faci o piesa. D'aia e bine sa mai colaboram. Oricum ...eu prea mult nu aveam de cistigat pt ca nu eu sint patronul.
Apropo...poate ar fi util sa deschidem si o discutie despre stante .
Discutii...foarte aprinse

)