Neomec.ro

Versiunea integrala: Scule aschietoare
In acest moment vizualizezi o versiune simplificata a continutului. Vezi versiunea integrala cu formatarea adecvata.
Pentru cei din domeniul prelucrarilor prin aschiere cred ca ar fi util acest thread. De ce? Exista multi producatori de scule aschietoare cu preturi si performante variate. Ar fi bine daca am face un schimb de experienta privind regimurile de aschiere, furnizorii de scule, metale prelucrate, rugozitati...etc.
Va astept opiniile pe acest forum.
Subiectul e foarte vast dar daca se permite as face citeva remarci:

-La matrite sa se utilizeze scule Pokolm si Software :Tebis
http://www.youtube.com/watch?v=vVJFQUL-o0s.

La gauri alezate; bare de alezat D`andrea si Sandvik

La materiale din teflon cu grafit :freze Kenametal.

....

etc

in functie de materialul utilizat am si eu teoriile meleBig Grin
(08-17-2010 05:19 PM)cristel Scris: [ -> ]Subiectul e foarte vast dar daca se permite as face citeva remarci:

-La matrite sa se utilizeze scule Pokolm si Software :Tebis
http://www.youtube.com/watch?v=vVJFQUL-o0s.

La gauri alezate; bare de alezat D`andrea si Sandvik

La materiale din teflon cu grafit :freze Kenametal.

....

etc

in functie de materialul utilizat am si eu teoriile meleBig Grin

TEBIS-ul l-am tot cautat pe net dar nu prea e de gasit. Am inteles ca e un progr destul de versatil.
Eu cred ca-l am in germana.

Eu personal sunt fan PRO Engineer din toate punctele de vedere dar e adevarat ca e un software care cere mult timp si multa munca pentru ca nu e deloc intuitiv.

Tebis are dezavantajul ca e destul de slab cind trebuie sa modelezi ceva.
Mastercam abia de la MastercamX4 a inteles ce important e sa-ti poti crea feature-uri in acelasi mediu in care si programezi si nu sa importi la nesfirsit.

Ideal e ca in acelasi software sa faci modelare,verificare si masinare si doar 4 software-uri a asa ceva inclus complet la un nivel ridicat ;Catia,UG,ProE,I-deas

Cristel
Si Topsolidul e bunicel. Poti sa faci si modelare si masinare.

(08-25-2010 01:19 PM)cristel Scris: [ -> ]Eu cred ca-l am in germana.

Eu personal sunt fan PRO Engineer din toate punctele de vedere dar e adevarat ca e un software care cere mult timp si multa munca pentru ca nu e deloc intuitiv.

Tebis are dezavantajul ca e destul de slab cind trebuie sa modelezi ceva.
Mastercam abia de la MastercamX4 a inteles ce important e sa-ti poti crea feature-uri in acelasi mediu in care si programezi si nu sa importi la nesfirsit.

Ideal e ca in acelasi software sa faci modelare,verificare si masinare si doar 4 software-uri a asa ceva inclus complet la un nivel ridicat ;Catia,UG,ProE,I-deas

Cristel
Buna ziua, sunt nou pe aici, si incep prin a va spune ca sunt uimit cate informatii utile am gasit "prin zona", eu cred ca cea mai buna varianta pentru cei care folosesc scule aschietoare pe masinile CNC, este SolidWorks-ul impreuna cu SolidCam-ul.
ProE prea mult timp pentru realizarea unei pieze, prea complex, il recomand mai mult pentru angrenaje(este maestru), Catia, aproape la egal cu SolidWorks, dar tot SW-ul il recomand. De ce???Simplu, si usor de invatat, avand tutoriale, video, scrise, incercari de rezistenta, aerodinamica, etc...

Asta este parerea mea, am 21 de ani, dar lucrez foarte mult in SolidWorks si SolidCam, am lucrat un 1n si jumatate in progrmarea masinilor cu comanda numerica, iar acum lucrez la o firma de proiectare, a diverselor masini, prese foarte mari, masini de taiat tabla, concasoare etc..
cati ani zici ca ai ...?Smile
(03-28-2011 05:45 PM)Ofs3T Scris: [ -> ]cati ani zici ca ai ...?Smile

Dupa cum ziceam, 21 de ani..de ce??
Ma poti ajuta cu ce am scris mai sus?
Hello ! Stie cineva ceva despre surfcam ?
URL de referinta